Havgaarden er opført i 1825 og i 1915 etablerede restauratørfamilien Ziebe en pension på ejendommen. Omkring 1920 valgte de at udstykke gårdens jorde til 80 sommerhusparceller. Det var deres mulighed for at overleve og lave en rentabel pensionatsvirksomhed.
Tiden var imidlertid ikke gunstig for den type virksomhed, og Havgaarden måtte i de efterfølgende årtier skifte ejere mange gange. I 1947 tog Johanne og Niels Nørgaard over. I 1965 blev der etableret restaurant og selskabslokaler.
I løbet af 60’erne blev det sværere at drive sommerpensionat i Danmark, for nu ville danskerne med Spies og Tjæreborg på charterferie. I 1989 overtog Lily og Claus Wiegandt Larsen stedet, og de fik blandt andet tilbygget pavillonen, som i dag udgør restauranten, og byggede også den nordlige længe med otte ekstra værelser.
I 2006 blev Havgaarden opkøbt med det formål at lave timesharelejligheder. Men af flere årsager faldt det til jorden, og Havgaarden levede en omtumlet tilværelse med skiftende forpagtere, indtil Pia & Alex købte stedet, og førte det tilbage som Havgaarden
Nu er hotellet overtaget hér i 2024 af de erfarne hotelfolk Martin P. Kraunsøe og hans partner Rasmus de Wolff, som driver hotellet og restauranten i klassisk badehotel stil. Maden er fortsat international, men med flere toner af fra det gode danske køkken med en del fisk på menuen også. Der er stor fokus på vine og hotellet har et bredt udvalg af specielt de røde vine til de vininteresserede. Alle er velkomne - naturligvis også de lokale og ikke boende gæster generelt.
Sæsonen er udviddet til hele året og fokus ligger også på at udvikle de bedste rammer og produkter for konferencer med overnatning til de mindre, men vigtige møder, hvor der skal være dyb fokus og mulighed for fordybelse og sammentømring af teamet.